Senaste nytt om ateism.se


Tisdag den 1 maj 2007

Ateism.se har fått en exklusiv intervju med Stefan Jansson - mannen som har utpekats som "kränkt" för att han hittade en bibel i garderoben på sitt hotellrum. Stefan Jansson ger en helt annan bild än den som framstår i medierna.


Torsdag den 7 september 2006

Vi har lagt ut två recensioner av böcker om ateism. Det är Sam Harris "The End of Faith" och Michel Onfrays "Handbok för Ateister" som recenseras. Fler bokrecensioner är på väg.


Söndag den 21 augusti 2005

Sidan har fått ny layout. Det finns nu en huvudmeny till vänster i alla filer. Menyn baseras på iframes och kanske inte visas i alla webläsare. En annan lösning är under utarbetande, men den nuvarande får duga under tiden.

Läs mer om layouten här. Kommentera gärna utseendet här.

Måndag den 15 augusti 2005

På ettårsjubiléet av strulet med 99Kronor har samma problem uppstått igen. Inom kort expirerar domänen ateism.se och ingen representant från företaget går att nå. Inte heller svarar man på det telefonnummer som anges i whois-registret. Därför har sidan flyttat till nytt hotell och även bytt domän från ateism.com till ateism.se. Ändra alla länkar, favoriter och bokmärken till den nya adressen.

I samband med flytten passade vi på att flytta Ateistiskt Forum från debatt.ateism.se till den kanske mer intuitiva adressen forum.ateism.se.


Tisdag den 19 april 2005

Skribenter sökes! Läs mer här.


Tisdag den 12 april 2005

Debattforumet är nu igång efter att ha varit inaktivt en längre tid pga att det blivit hackat av en palestinsk terrorist. Med det nya forumet blir sidan mer interaktiv än tidigare.

Du har nu möjlighet att donera pengar till ateism.se via PayPal.

Paypal

Lördag den 18 december 2004

Sidan är validerad och följer W3-koncortiets definition på HTML 4.01 (transitional) och CSS. Tyvärr innebar det att en del kod som gjorde sidan kompatibel med tidigare versioner av HTML var tvugna att tas bort. Sidan kan därför se konstig ut på äldre webläsare som inte är kompatibla med HTML 4.01. Målet är att sidan såsmåningom ska följa standarden för XHTML 1.0.

Besökare uppmanas att uppgradera till senaste versionen av Internet Explorer, Mozilla, Firefox eller annan webläsare. ateism.se rekommenderar Firefox. Sidan är testad på Mozilla och i viss mån Internet Explorer. Eftersom webläsarna tolkar HTML och CSS olika är det inte säkert att sidan ser ut som tänkt om du använder Internet Explorer.

Alla sidor som har validerats har följande ikoner längst ned i högra hörnet:

Valid HTML 4.01! Valid CSS!


Fredag den 17 december 2004

Ny sida om organdonation. Alla ateister uppmanas att anmäla sig till Donationsregistret.

Fredag den 29 oktober 2004

Ny sida om att lämna Svenska Kyrkan. Argument för och mot samt hur man gör.


Söndag den 26 september 2004

Underavdelningen om argument har utökats med en diskussion kring det argument som hävdar att ateismen är en form av avgudatro och att det därför inte kan finnas några ateister.


Torsdag den 2 september 2004

Problemen med 99kronor har löst sig. Företaget har just nu stora problem med support, fakturering och allt möjligt, men vi fick tag i en representent för företaget och inom kort kommer sidan vara tillgänglig på adressen ateism.com igen.


Tisdag den 21 augusti 2004

Under helgen har sidan drabbats av tre olyckor samtidigt:

Domänen har förfallit

Informationssidan om ateismen låg tidigare hos leverantören 99kronor.com. Leverantören har haft tekniska problem hela året med en server som kraschat. Detta har bland annat fått till följd att den tidigare utmärkta supporten är borta och det är omöjligt att få kontakt med företaget, och enligt uppgift har de blivit av med alla kontaktadresser till de kunder som bytt kontaktuppgifter. Det är också omöjligt att förnya sitt konto och att administrera domänen. En trolig följd av detta är att sidan kommer att uppstå på en ny domän. För tillfället ligger den nu på ateism.bendz.net.

Hackat kontaktformulär

Kontaktformuläret var en klon av Matt Wright's nomailto-script som jag modifierat för att förhindra hackare från att använda det, men åtgärderna var otillräckliga. Spammare använde det till att skicka ut reklam flera gånger per minut, men som tur är upptäcktes hacket innan mer än ett 20-tal brev skickats ut. Därför har kontaktformuläret tagits ned på obestämd framtid. Tills vidare går det att kontakta oss genom adressen kontakt på ateism bendz net. (Byt ut "på" mot snabel-a och lägg in punkter mellan de andra tre orden så får du den giltiga adressen).

Hackat forum

Debattforumet var ett paket som heter XMBoard och var en gammal version som inte längre är tillgänglig för nedladdning eftersom den innehåller säkerhetshål. En muslim som kallar sig nEt^DeViL hackar alla gamla XMBoards för att protestera mot Israels politik i Palestina. Det är bara att beklaga att somliga religiösa människor bekräftar de fördomar vissa ateister har om dem. Jag håller på att försöka återskapa alla gamla inlägg, men de verkar vara borta för evigt. Förhoppningsvis kan jag återskapa forumet från scratch inom en snar framtid med en nyare version av XMBoard, men för tillfället är forumet inte tillgängligt.


Författare

Sidan är skriven av Fredrik Bendz

Kommentera denna sida

tillbaks  Tillbaks till startsidan


Copyright © 2004 ateism.se

Sidan skapades den 31 augusti 2004
Sidan uppdaterades senast den 1 maj 2007

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Kontakta ateism.se

(* extern anslutning)